
Kandidater
Studienævn:
– Simone Vestergaard Laursen – 7. semester – Bedre og mere ærlig kommunikation fra AU
Mit navn er Simone, og jeg stiller op til Studienævnet for Statsrådet. Jeg er 24 år, og studerer Statskundskab på 7. semester. Jeg var så heldig at blive valgt som de studerendes repræsentant i Studienævnet ved universitetsvalget i 2019, efter et år i studienævnet er der fortsat mange sager som jeg ønsker at kæmpe for. En af de sager som jeg især vil kæmpe for, hvis jeg igen bliver valgt til Studienævnet er en bedre og mere ærlig kommunikation fra Aarhus Universitet. Det er min oplevelse som studerende at der generelt mangler mere og tydeligere kommunikation fra Aarhus Universitet, før at vi studerende får de bedst mulige vilkår. Dette gør sig også gældende i forhold til kommunikationen omkring COVID-19 situationen. Jeg håber, I vil stemme på mig, så jeg fortsat kan kæmpe de studerendes sag.
– Cecilie Hohwy Pallesen – 5. semester – Fortsat kamp mod skjult pensum
Mit navn er Cecilie, og jeg stiller op til Studienævnet for Statsrådet. Jeg er 23 år, og studerer Statskundskab på 5. semester. Institut for Statskundskab er et rigtig godt sted at være studerende, men der er stadig plads til forbedringer. Hvis jeg bliver valgt ind i Studienævnet, vil jeg – blandt andre ting – tage kampen op mod skjult pensum. Det er meget vigtigt for os studerende, at pensum er gennemskueligt. Skjult pensum kan være en stor stressfaktor, vi simpelthen bør og skal kunne undgå. Hvis jeg bliver valgt til Studienævnet, vil jeg derudover kæmpe for fortsat inddragelse og gode forhold for os studerende under COVID-19. Det er b.la. meget vigtigt for vores trivsel og læring, at den fysiske undervisning fortsætter – selvfølgelig under de mulige retningslinjer. Jeg håber, I har lyst til at stemme på mig!
– Thomas Tonim Nielsen – 5. semester – Bedre rammer for studiestart 2021
Jeg hedder Thomas Tonim Nielsen og jeg stiller op til studienævnet for Statsrådet. Jeg er 22 år, og studerer statskundskab på 5. semester. Coronakrisens indtraf har understreget vigtigheden af, at de studerendes interesser bliver italesat. Særligt studiestarten har i år været hårdt ramt af restriktioner og nødløsninger, hvilket har ført til at studiestarten for både nye og vante studerende har været under det høje niveau, som vi er vant til på institutet. Derfor vil jeg særligt kæmpe for at få de bedst mulige rammer for studiestarten i 2021, da det er helt centralt for de studerendes trivsel, at de føler sig som en del af det større sociale fællesskab, som vi deler på instituttet. Konkret er det vigtigt, at der bliver taget højde for de potentielle udfordringer, som kan opstå i tilfælde et højt smittetryk. I år var udfordringen med covid-19 ny, og de mange ændringer i myndighedernes retningslinjerne begrænsede i høj grad afholdelsen af årets rusuge. Derfor vil jeg kæmpe for, at der til næste års studiestart forberedes klare planer for alternative afholdelser af rusugen. Det er nemlig vigtigt, at næste års russekretærer får gode rammer for at gøre deres arbejde.
Akademisk Råd BSS:
– Anders Mengers Andersen – 3. semester : Fortsat bæredygtig udvikling lokalt
Mit navn er Anders, og jeg stiller op til Akademisk råd for Statsrådet. Jeg er 23 år gammel og studerer Statskundskab på 3. semester. Hvis jeg bliver valgt ind i Akademisk råd, vil jeg som jeres repræsentant kæmpe for, at der er en fortsat lokal bæredygtig udvikling på BSS. Dette indebærer, at AU’s overordnede klimamålsætninger også implementeres ude på de enkelte institutter. Klimamålsætningerne kan realiseres gennem en lang række af grønne initiativer som for eksempel at benytte bæredygtige leverandører, forbedre affaldssortering, øge klimavenlige tiltag i kantinerne og sikre gode vilkår for cyklister/gående såvel som studerende, der benytter offentlig transport. Jeg vil gøre mit bedste for at disse bæredygtige initiativer fortsat virkeliggøres for os lokalt. Derfor håber jeg, at I har lyst til at give mig en stemme i Akademisk råd.